By home
Mülteci direniş hareketimizin aktif çalışanlarından olan Ali Badra yoldaş, bir hafta önce kayıtlı bulunduğu Magdeburg mülteci kampına girerken tutuklandı. Ellerinde kelepçe olan polisler, Ali Badra’nın üzerine saldırarak gözaltına almak istediler. Ali Badra, polis saldırısına karşı direndi ve bu tutuklamanın hukuk dışı olduğunu söyledi. Polisler Ali Badra’nın üstüne çullanarak zorla kelepçeleyip gözaltına aldılar.
Ali Badra arkadaşımız şu anda Grunauer caddesindeki sınırdışı hapishanesinde tutuluyor. Üzerinde pasaportu olan arkadaşlar onu ziyarete gittiler ve Ali Badra içeriden çeşitli mesajlar iletti. Ali Badra polis saldırısından korkmuyor. Daha çok ziyaretçi gelmesini ve bu tür tutuklamalara karşı uyanık olunmasını, anında karşı eylemlerin örgütlenmesi gerektiğini söylüyor.
Ali Badra’yı sınırdışı etmek istiyorlar. Ali Badra daha önce Fransa’daydı. Ancak Fransız devletinin onun geldiği Afrika ülkesini sömürgeleştirmesinden kaynaklı olarak Fransa’da yaşamak istemiyor. Bunun bir politik tercih olduğunu söylüyor. Ali Badra’nın kayıtlı olduğu mülteci kampındaki yetkili insanlar, geldiği ülkesine geri gitmesini gerektiğini söylüyorlarmış. Ali’nin Almanya’ya gece kulüplerine gitmek için geldiğini söylüyerek psikolojik baskı uyguluyorlarmış.
Ali Badra’nın tutuklanıp hapishaneye konulması tesadüfi bir olay değildir. Aynı tarihlerde senatonun duldunk önerdiği insanların iltica başvurusuna negatif cevap içeren mektuplar geldi. Senato, direniş alanımız olan Oranienplatz’ı yıkmak için insanlara duldunk (geçici tölerans) vermeyi önermişti ve bir grup mülteci bu teklifi kabul etmişlerdi. Biz ise bu önerinin bir sınırdışı stratejisi olduğunu …read more
From: Berlin