Ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης θέλει να κλείσει το αυτοδιαχειριζόμενο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο ΠΙΚΠΑ

http://rickcoplin.com/author/admin/linkedin.com/pub/dan-coplin/83/62b/975 By riva

Newcomers are welcomed in Pikpa

Αυτήν την εβδομάδα ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης κ. Γαληνός ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το αυτοδιαχειριζόμενο κέντρο υποδοχής προσφύγων το τέλος Σεπτεμβρίου. Το ΠΙΚΠΑ διαχειρίζεται από το 2012 μία τοπική πρωτοβουλία με το όνομα “Το Χωριό του Όλοι Μαζί».

Newcomers are welcomed in Pikpa

Την νύχτα της 18ης -19ης Σεπτεμβρίου ένα στρατιωτικό πλοίο μετέφερε έναν άγνωστο αριθμό προσφύγων από την φυλακή κοντά στο χωριό Μόρια προς έναν άγνωστό προορισμό, το πιθανότερο σε ένα από τα μεγάλα κέντρα κράτησης της ελληνικής ενδοχώρας, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες περιόδους κράτησης, επίσημα έως 18 μήνες. Στην πράξη μπορούν να κρατηθούν πολύ περισσότερο.

In the “reception center” close to the village of Moria – we call it “Pagani of the Troika”

Η ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Γαληνού ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την κατάσταση. Το ερμηνεύουμε ως μία ανακοίνωση, η οποία μας καλεί να μην διδαχθούμε τίποτα από την ιστορία αυτού του νησιού. Να μην διδαχθούμε από το δεινά που βίωσαν οι πρόσφυγες μέσα στη Παγανή, την φυλακή γνωστή και ως “κόλαση του Δάντη». Να μην διδαχθούμε από τους αγώνες που οδήγησαν στο κλείσιμο αυτής της φυλακής. Και να μην διδαχθούμε τίποτα από τα δύο χρόνια της εμπειρίας μας στο πώς να διαχειριζόμαστε ένα πραγματικό κέντρο υποδοχής προσφύγων …read more

From:: Lesvos