Mars voor Vluchtelingen Rechten – voor een menswaardig leven en tegen deportatie

By roeben

10382577_867088433324721_3738345447205820588_o

tekst Marjan Sax / fotos Lokien

Wij Zijn Hier te voet van Amsterdam naar Den Haag: 18, 19 en 20 november 2014

Wij Zijn Hier organiseert deze week de Mars voor Vluchtelingen Rechten. Ze lopen in 3 dagen van het stadhuis in Amsterdam naar de Tweede Kamer in Den Haag – symbolisch voor de manier waarop de verantwoordelijkheid voor een oplossing voor hun situatie steeds heen en weer wordt geschoven tussen Gemeente en Rijksoverheid.

De vluchtelingen van Wij Zijn Hier zijn erg blij met de uitspraak van de Europese Commissie voor Sociale Rechten (ECSR) die op 10 november j.l openbaar werd gemaakt. Het oordeel geeft weer wat de groep al twee jaar duidelijk maakt: iedereen heeft recht op een menswaardig bestaan. Ook mensen zonder verblijfspapieren hebben recht
op adequate behandeling, hulp en opvang.

De groep is echter bang dat er weer niets zal veranderen en dat de politiek verantwoordelijken niet direct gehoor zullen geven aan de uitspraak van de ECSR. Maar dit zo lang mogelijk zullen uitstellen, tot de rechter hiertoe dwingt. Ze kunnen dit niet begrijpen van een land dat mensenrechten zo hoog in het vandaal heeft staan. Om duidelijk te maken dat er nu echt iets moet gebeuren organiseren ze
de Mars voor ...read more

From:: Amsterdam