DEMONSTRATIE: GEEN VROUW IN DE KOU !

By roeben

geen-vrouw-in-de-kou

Woensdag 10 december • Spui Amsterdam 12.30 – 14.30 uur

GEEN VROUW IN DE KOU !

Dat is het motto van de demonstratie die VTU en de vrouwen van WijZijnHier woensdag 10 december a.s. organiseren in het kader van de Dag voor de Mensenrechten. Want mensenrechten zijn vrouwenrechten en dag- en nachtopvang is een mensenrecht.

Met de demonstratie vragen we aandacht voor de bijzondere omstandigheden van vrouwen die hebben moeten vluchten. Vaak niet alleen voor oorlog en geweld, maar ook omdat ze dreigden te worden uitgehuwelijkt of verhandeld, of omdat ze seksueel misbruikt of verkracht zijn door eigen mensen, soldaten of politie. Ze vragen hier asiel maar vaak wordt niet gekeken naar die bijzondere omstandigheden. Ze worden geacht direct te spreken over alles wat ze hebben meegemaakt, terwijl iedereen weet dat je dat niet kunt verwachten. Zij raken vaak onterecht ‘uitgeprocedeerd’ en staan dan op straat.

Onlangs is de uitspraak van het Europees Comité inzake Sociale Rechten bekend geworden: Nederland mag de vluchtelingen niet op straat laten, maar moet hun onderdak verschaffen. Onze regering doet voorlopig niks en de gemeente Amsterdam is bezig om voor 135 vluchtelingen ‘nachtopvang’ in orde te maken. Behalve dat dit aantal bepaald onvoldoende is voor de ruim 250 …read more

From:: Amsterdam